Remm Modeli Çerçevesinde Bireylerin İktisadi Davranışlarının Analizi - (:unkn) unknown (My University, 2005)
İnsanın iktisadi davranışlarının analizi, aldığı kararların neticesini ve nedenlerini araştırmak açısından önem taşımaktadır. Bu çalışmada, ekonomik ihtiyaçların insan davranışları üzerindeki etkileri incelenmiştir. Daha sonra, REMM modeli tanımlanmış, bu çerçevede bireylerin ve toplumların davranışları analiz edilmiştir. Sosyoloji ve iktisat arasındaki ilişki analiz edilmeye çalışılmıştır.

Analyzing of economic behavior of human beings is essential to investigate the reasons and consequences of the decisions that have taken. In this article, the effects of economic needs on human behavior are investigated. Then the REMM model is defined and under this individuals and societies behaviors were analyzed. The relationship between sociology and economics were analyzed. And then SRSM and REMM models were compared.