Pervane Beg Nazire Mecmuası (534a-557a): transkripli, edisyon kritikli metin - Kula, Ayşe (My University, 2004)
In this study, poems between the sheets of 534a-557a are examined from Mecmû'atü'n-Nezâ'ir which is registered to the number B. 406 as a single copy in the Library of Topkapı Sarayı Bağdat Köşkü. Our study consists of three parts. Sections related to the method pursued in the study take place in the first part. In the second part, transcriptions of the poems between the determined parts are given place. These poems are compared with their forms in the published Divans and unpublished thesis and dissertations that we could reach. In the third part, an index and bibliography are presented.

Bu çalışmada, tek nüshası Topkapı Sarayı Bağdat Köşkü Kütüphanesi'nde B.406 numaraya kayıtlı olan Mecmû'atü'n-Nezâ'ir adlı nazire mecmuasının 534a-557a varakları arasındaki gazeller ve bunlara yazılan nazireler incelenmiştir. Çalışmamız üç bölümden oluşmaktadır. Çalışmamızda izlediğimiz yönteme ilişkin kısımlar birinci bölümde yer almaktadır. İkinci bölümde, belirtilen varaklar arasındaki şiirlerin transkripsiyonlu metinlerine yer verilmiştir. Bu şiirler, ulaşabildiğimiz yayımlanmış divanlar ve basılmamış tezlerdeki biçimleri ile karşılaştırılmıştır. Üçüncü bölümde dizin ve bibliyografya sunulmuştur.
Keywords: Edebiyat; Osmanlıca edebiyat; Osmanlıca şiir (Divan şiiri); Türk Edebiyatı