Tüketici davranışlarını etkilemede yeni bir iletişim tekniği olarak nöropazarlama iletişimi - Valiyeva,Turan (My University, 2015)
ketici, Tüketici Davranışları, Nöropazarlama ÖZET TÜKETİCİ DAVRANIŞLARINI ETKİLEME YENİ BİR İLETİŞİM TEKNİĞİ OLARAK NÖROPAZARLAMA İLETİŞİMİ Küreselleşmenin hız kazanması ve hayatımıza farklı bir yön veren teknolojik gelişmelerin ortaya çıkması pazarlamaya yeni bir yön kazandırmaktadır. Tüketim olgusunun hayatımızda vazgeçilmez ve inkar edilemez bir yeri olduğunun bilincinde olan işletmeler, tüketicilere ulaşmak ve onları anlamak için daha etkili yöntemlerin arayışı içine girmiş durumdadır. Geleneksel yöntemlerin yetersiz olduğu gerçeğini artık ne pazarlamacılar ne de tüketiciler inkar etmektedir. Bu sebepten de, tüketicinin beynine doğrudan bir yol bulma ihtiyacı yaranmıştır. Günümüz teknolojileri ve nörobilimin sağladığı imkanlar yeni yöntemlerle tüketicinin beyanına gerek kalmadan kısa sürede ve en etkin şekilde tüketici davranışlarının sırlarını çözme imkanı sunmaktadır. Gelecek yıllarda daha da önem kazanacağı öngörülen yeni bir yöntem olarak nöropazarlama tüketiciyi anlamakta pazarlamacılara ışık tutmaktadır. Çalışma genel olarak teorik bölümden oluşmaktadır. Çalışmada tüketici, tüketici davranışı, bu davranışları etkileyen faktörler, tüketici temelli marka değeri, tüketici davranışların araştırmada geleneksel yöntemler, değişen şartlarla araştırma yöntemlerinde ortaya çıkan yeni yöntem olan nöropazarlama, nöropazarlamaya kavramsal bakış ve bütün hatlarıyla nöropazarlamanın işleyişi ele alınmıştır. Key words: Consumer, Consumer Behavior, Neuromarketing

NEUROMARKETİNG COMMUNİCATİON AS A NEW COMMUNİCATİON METHOD FOR MANİPULATİNG CONSUMER BEHAVİOR Speeding of globalization and technological developments shaping our lives brings a new way of marketing. Taking into account of indispensable and undeniable position of consumption phenomenon in our lives managements are trying to find more efficient methods to communicate and understand the consumers. Marketing experts and consumers confirm the fact that conventional methods are insufficient. Therefore the need to find a direct way to consumer brain occurred. Modern technology and neuroscience provide opportunities to solve the secrets of consumer behavior in an efficient way and short time without the need for consumer’s description. Neuromarketing as new method of future of communication lights the way for marketing experts to understand consumers. This research generally comprises of theoretical section. In this research consumer, consumer behavior, factors manipulating consumer behavior, consumer based brand value, conventional methods of investigating consumer behavior, neuromarketing as a new method emerging in research methods with changing conditions, conceptual approach to neuromarketing and neuromartketing process in general terms were discussed.
Keywords: Halkla ilişkiler; Nöropazarlama; Tüketici davranışı