THE ROLE OF GOVERNANCE ON INWARD FOREIGN DIRECT INVESTMENT IN DEVELOPING COUNTRIES - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Gelişmekte olan ülkeler genellikle, yatırım ortamını olumsuz etkileyen yetersiz yönetişim yapılarına sahiptir. Ayrıca, ülkelerin ekonomik büyüme oranları yabancı sermaye yatırım kararlarını etkileyen diğer önemli bir faktör olduğundan dolayı çalışmanın amacı, gelişmekte olan ülkelerde yönetişim altyapısının ve ekonomik büyümenin diğer kontrol değişkenleriyle birlikte doğrudan yabancı sermaye girişleri üzerindeki etkisini incelemek ve bu ülkelere yapılan doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının arttırılabilmeleri için uygun politikaları tartışmaktır. Yönetişim, doğrudan yabancı sermaye yatırımları ve büyüme, teorik ve ampirik literatüre göre, birbirini karşılıklı etkileyen kavramlar olduğundan, Sistem GMM metodu kullanılmıştır. Yönetişimdeki iyileşmelerin daha yüksek bir gayri safi yurtiçi hasıla büyümesinin gelişmekte olan ülkelere daha yüksek miktarda doğrudan yabancı sermaye yatırımı çektiği bulunmuştur

Developing countries generally have poor governance infrastructure negatively affecting investment climate. Since economic growth of host countries is another important factor affecting the foreign direct investment decisions, the aim of the paper is to analyze the effect of governance infrastructure and economic growth with other control variables on FDI inflows in developing countries and to discuss policy implications to increase their FDI inflows. Since governance, FDI and growth are three concepts that interact with each other according to the theoretical and empirical literature, System GMM methodology is used to deal with endogeneity problem. It is found that improvements in governance and higher GDP growth rate attract more FDI inflows in developing countries
THE ROLE OF GOVERNANCE ON INWARD FOREIGN DIRECT INVESTMENT IN DEVELOPING COUNTRIES
Keywords: Uluslararası İlişkiler; İşletme