Kurumsal sosyal sorumluluk kavramının halkla ilişkilerdeki yeri ve önemi - Boztepe, Hatun (My University, 2010)
Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Halkla İlişkiler ÖZET KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK KAVRAMININ HALKLA İLİŞKİLERDEKİ YERİ VE ÖNEMİ Kurumsal sosyal sorumluluk, son yıllarda gittikçe artan önemi ile dikkat çeken bir konudur. Ayrıca halkla ilişkiler disiplini kapsamında kullanılan bir teknik olması nedeniyle kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarına günümüzde fazlaca rastlanmaktadır. Globalleşme sonucu ortaya çıkan rekabet yarışında, işletmelerin rakiplerinden farklılaşma ihtiyaçları gündeme gelmiştir. Dahası kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımının benimsenmesi, kurumsal imaj ve kurumsal itibar açısından etken faktör olmuştur. Kurumsal sosyal sorumluluk uygulamaları, işletmelerin halkla ilişkiler amaçlarına ulaşmalarına katkı sağlamaktadır. Teorik ve uygulama olmak üzere iki kısımdan oluşan tez çalışması kurumsal sosyal sorumluluk kavramının halkla ilişkilerdeki yeri ve önemini ortaya koymaya çalışılmış ve uygulama örneği olarak bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi incelenmiştir. Corporate Social Responsibility, Public Relations

THE PLACE AND IMPORTANCE OF CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY CONCEPT IN PUBLIC RELATIONS Corporate social responsibility subject is more remarkable for its increasing importance in recent years. Because of being a technic is used in public relations discipline, applications of corporate social responsibilty which are put into practice by firms are seen more nowadays. One of significant result of globalization is competition with rivals, for this reason firms have to be different from other competitors. Applications of corporate social responsibility help firms to have differences in competition. Being considered of corporate social responsibility approach is an effective factor for corporate image and corporate reputation. Corporate social responsibility projects contributes to reach aims of public relations. The main purpose of this thesis to explain concept of corporate social responsibility, and introduce the place and importance of corporate social responsibility in public relations discipline.
Keywords: Halkla İlişkiler; Kurumsal Sorumluluk; Kurumsal Sosyal Sorumluluk