Bankacılık sektöründe yabancı ortaklıkların ve birleşmelerin banka verimlilikleri üzerine etkileri - Turan, Ali Çağlar (My University, 2019)
Çalışmanın araştırma safhası tamamlandıktan sonra ise önce yurt dışındakibirleşmelerin, sonra da Türkiye’deki altı banka birleşmesinin yıllık bilançoları üzerindenbankacılık parametreleri değerlendirilmiştir. Sonuç olarak, karlılık bakımından yabancıbanka birleşmelerinin dünyada farklı sonuçlar verebildiği; ancak Türk bankacılık sektöründebirleşmelerin banka karlılıklarını her şeye rağmen olumlu yönde etkilediği sonucunavarılmıştır.

After completion of the research phase of the study, firstly foreign bank M&As, thensix bank mergers in Turkey were evaluated to decide on the profitability of the banks afterM&As. As a result, the profitability of the banks after M&As could yield different results in theworld; however, it is concluded that mergers in Turkey have positively affected in spite ofeverything.
Keywords: Economy; Ekonomi; Giriş Abstract