Gemi adamlarının çalışma yaşamı ve çalışma ilişkileri - Ağartan, Eren Tahir (My University, 2006)
Son yıllarda, denizcilik piyasalarında yasanan küresellesme ve diger bazı faktörlerin etkisi ile denizcilik piyasalarında derinlemesine yasanan degisiklikler, denizcilik sektörünü her yönü ile etkilenmesine neden olmustur. Sektörde yasanan bu dönüsüm emek piyasalarında bir belirsizlik yarattıgı gibi çalısma sartlarının da olumsuz etkilemistir. Türk gemi adamları piyasası da bu degisimden aynı oranda etkilenmis olup bu degisimin Türk gemi adamlarının ücret ve çalısma sartlarında olumsuz yönde etkilerinin oldugu görülmektedir

In recent years, seafarers’ labour market has been deeply affected by numerous factors along with globalization. These structural changes affect the shipping industry with every aspect and created an uncertainty which affects the working life negatively. Also Turkish seafarers have been effected the same by aforementioned changes like their colleagues from other countries. These structural changes especially have made negative impact on the wages and working conditions of seafarers.
Keywords: Çalışma Ekonomisi; Çalışma Hayatı_Gemi Kaptanları; Denizcilik Tarihi_Türkiye; İş Sözleşmeleri