Piyano eğitiminde öğrenme stratejilerinin kullanılmasının öğrencilerin başarılarına ve üstbilişsel farkındalıklarına etkisi - Yokuş, Hamit (My University, 2010)
Bu araştırmada, piyano eğitiminde öğrenme stratejilerinin kullanılmasının öğrencilerin başarılarına ve üstbilişsel farkındalıklarına etkisinin saptanması amaçlanmıştır. Araştırmanın amacı doğrultusunda programlandırılmış eğitim modeline göre, öğrenme stratejilerinin kullanılmasına yönelik etkinlikleri içeren 14 haftayı kapsayan ve 14 üniteden oluşan bir piyano dersi öğretim programı hazırlanmıştır.
ımpact of the use of learning strategies in piano education on students’ achievement and metacognitive awareness
Keywords: Piyano eğitimi, öğrenme stratejileri, piyano dersi başarısı, üstbilişsel farkındalık.