Sigorta sektöründe dağıtım kanallarının pazarlamadaki önemi ve AB ülkelerindeki uygulamalar - Şık, Aysel (My University, 2008)
SİGORTA SEKTÖRÜNDEKİ DAĞITIM KANALLARININ PAZARLAMADAKİ ÖNEMİ ve AB ÜLKELERİNDEKİ UYGULAMALAR Dünyada tüm gelişmiş olan ülkelerde lokomotif rol oynayan sigorta sektörü ekonomik hayat içerisinde dinamik rol oynamaktadır. Sigorta dağıtım kanallarının sigorta ürünlerinin pazarlaması ve satışındaki önemi büyüktür. Sigorta şirketleri müşterilere daha hızlı cevap verebilmek için farklı dağıtım kanalları kullanmaktadır. Sigorta dağıtım kanallarının pazarlama içerisindeki önemi ise ülkeden ülkeye farklılık gösterebiliyor. Bu çalışma ile sigorta sektöründeki dağıtım kanallarının pazarlama içerisindeki önemi vurgulanarak, dağıtım kanalları yakından incelenecek olup, Türkiyede’ki ve Avrupa Birliği’ndeki uygulamalar ele alınacaktır.

IMPORTANCE OF DISTRIBUTION CHANNELS IN MARKETING OF INSURANCE BUSINESS AND APPLICATIONS IN EU COUNTRIES The insurance sector which is playing a locomotive role for all developed countries also playing a dynamic role in financial life. In this respect the distribution of ınsurance channels has important effects on sale and marketing of insurance products. In order to respond faster to their clients demands, the insurance companies are using different methods of distrubition. Therefore, these methods in marketing also may varies from country to country. In this thesis, the important role of distrubition methods in marketing of Insurance sector will be highlighted and examined deeply. Also the enforcements in EU and in Turkey will be handled
Keywords: Bankalar ve Bankacılık; Sigortacılık