Ekonomik krizlerin sigorta şirketlerinin mali yapılarına etkileri - Çelik, Orkun (My University, 2013)
Ekonominin içinde yer alan her işletme ekonomide meydana gelebilecek aksaklıklardan hangi alanda faaliyet gösteriyorsa göstersin az ya da çok ekonomik aksaklıklardan etkilenecektir. Ekonomide meydana gelen aksamalarda, olağan üstü durumlarda her işletme faaliyetlerinde oluşabilecek sorunları en aza indirmeye çalışır. Finansal sektörde meydana gelen önceden bilinmeyen ya da öngörülemeyen bazı gelişmeler makro düzeyde devlet mikro düzeyde ise firmaları ciddi olarak etkileyecek sonuçlar çıkarması anlamına gelir. İşte bu sonuçlarla baş edebilen sonuçları iyi yönetebilen işletmeler krizlerden yara almadan hatta daha da güçlenerek çıkmaktadırlar. Her işletme krizleri öngörmek krizleri yönetmek adına risk yönetimi departmanları oluşturmalı oluşabilecek riskleri bertaraf edebilmek için olasılıkları iyi hesaplamalıdır. Günümüzde bunu en iyi yapan işletmeler ise faaliyet gösterdikleri sektörün yapısında ve faaliyetlerinin tanımında yer alan ve temel faaliyetlerini oluşturan riskleri üzerlerine alan sigorta şirketleridir. letme, sigorta ve risk yönetimi.

The economy is contained in each business activity to interruptions that may ocur in the economy indicates which area will be affected by the economic problems may show more or less.Occurring in the economy every business activities that may occur in cases of extraordinary disruption to minimize the problems.The financial sector was previously unkown or unpredictable developments that occurred in the macro level will affect the state as the micro level means the results reveal serıous companies.That’s good results that can manage businesses cope with crisis unscathed an deven competitive markets grow out. Every business must manage crises on behalf of foresee the depertmants of risk management risks to suchs the possibilities well disposed.Today’s it is the best in the industry in which they operate and the activities of enterprises engaged in the definiition of the insurance companies that make up the basic avtivity and risks on them. business,insurance and risk management.
Keywords: Ekonomik Kriz; Risk Yönetimi; Sigorta Şirketleri