Ortaöğretim kurumlarında görev yapan beden eğitimi öğretmenlerinin iletişimsel etkinliklerinin incelenmesi - Güler, Bahar (My University, 2010)
Bu araştırma, (İstanbul İli) Ortaöğretim Kurumlarında Görev Yapan Beden Eğitimi Öğretmenlerinin, bu ortaöğretim kurumlarında okuyan 10. ve 11. sınıf öğrenci görüşlerine dayalı olarak iletişimsel etkinliklerinin değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın grubu, İstanbul İli, Ümraniye, Üsküdar, Kadıköy, Sancaktepe, Bağcılar, Küçük Çekmece, Beşiktaş, Başakşehir, Esenler İlçelerindeki 10 resmi ortaöğretim kurumları ve toplam 1200 öğrenci ile sınırlıdır. Araştırmada ölçme aracı olarak Birol (1995) tarafından geliştirilen ve 76 sorudan oluşan geçerlik ve güvenirliği (.9749 , “Cronbach’s Alpha” değeri 0,97) yapılmış olan anket kullanılmıştır. Elde edilen verilerin analizinde SPSS paket kullanılmış olup, verilerin çözümlenmesi için t testi, ve frekans dağılımları kullanılmış olup hata payı 0.05 olarak kabul edilmiştir. Verilerin analizi sonucunda; Beden Eğitimi Öğretmenini İletişimsel Etkinlikleri; Öğrenim görülen ortaöğretim türleri arasında, TM bölümünde okuyan öğrenciler ile FEN bölümünde okuyan öğrenciler arasında, , 15-16 yaşındaki öğrenciler ile 17-18 yaşındaki öğrenciler arasında, 10. sınıftaki öğrenciler ile 11. sınıftaki öğrenciler arasında “öğretim elemanını değerlendirme puanları” bakımından farklılık bulunmamıştır (P>0,05). Erkek öğrenciler ile kız öğrenciler arasında ise “öğretim elemanını değerlendirme puanları” bakımından farklılık bulunmuştur. (P<0,05). letişim, Beden Eğitimi Öğretmeni, İletişimsel etkinlikler

This research (the city of İstanbul ) has been carried out by Physical Education teachers working at Primary and High Schools for the ministry of Education, aiming to evaluate on the communicative activities of 10th and 11th grade students. The questions have been asked to the students them selves. The groups taking part in this research are 10 schools and their 1200 students in Ümraniye, Üsküdar, Kadıköy, Sancaktepe, Bağcılar, Küçük Çekmece, Beşiktaş, Başakşehir and Esenler in İstanbul. The survey designed by Birol (1995) included 76 questions in the value of (.9749, ‘‘Cronbach’s Alpha, 097) has been used as ameans of measurement. In the analysis of acquired data, the spss package program, t test , frequency distribution have been used for the extraction of data. Margin of eror has been accepted as being 0.05. As a result of this analysis; Cummunicative Activities of the Physical Education teacher; Among government schools, between TM (Math classes) and FEN (science classes, among students aged 15-16 and 17-18, among 10th grade and 11th grade students, there isn’t any difference according to the evalvation points fort he teacher, (p>0,05) but there has been a difference among boys and girls. (p<0,05).
Keywords: Beden Eğitimi ve Spor; İletişim, Öğretmenlerde; Ortaöğretim_Beden Eğitimi ve Spor