Bilişim suçlarında sayısal delillerin toplanması, muhafaza edilmesi, incelenmesi ve raporlanması - Ekim, Ahmet (My University, 2013)
Bilişim Suçlarında Sayısal Delillerin Toplanması, Muhafaza Edilmesi, İncelenmesi Ve Raporlanması Bilim ve teknolojide hızlı gelişmeler yaşanmaktadır. Bu gelişmeler hayatımıza kolaylık, eğlence ve heyecan katarken bir yandan da ciddi güvenlik tehditleri getirmiş durumda. Günümüzde işlenen bir çok suçta bilişim cihazları bir şekilde dahil olmaktadır. Bu durumda suçun aydınlatılması ve suçlunun tespit edilmesi bu cihazların iyi bir şekilde araştırılması ve incelenmesinden geçmektedir.

Digital Evidence Collection, Preservation, Investigation, Analysis And Reporting in Cyber Crime There is a fast advance in science and technology. These advencements makes our lives easier, brings joy and excitement to our lives. But at the same time they cause a serious security problems. Nowadays in most of the crimes informatic devices are used one way or another. İn this case ,to reveal the crime and identfy the criminals, the devices should be searched and examined comprehensively.
Keywords: Bilişim Suçları; Soruşturmalar