Sermaye piyasası araçları ve Türk şirketlerinin finansmanında kullanımı - Yenilmez, Meral (My University, 2018)
Sermaye piyasası türlerinin piyasadaki davranışları, sermaye piyasası araçlarının finansal piyasalar üzerindeki etkileri, bu etkilerin şirketleri ne derece hangi şartlarda ve ne düzeylerde değiştirdiğinin üzerinde durulmasına yönelim, sermaye piyasası kurumlarının incelenmesi, piyasa araçlarının birbirlerinden farklı olan etkilerinin detaylı açıklamaları, Türkiye'deki finansal piyasa oluşumunun ne kadarına dahil olduğunu ölçümleyerek elektrik, gaz sektöründe yer alan şirketler arasındaki etkilerin incelenmesi hedeflenmiştir.

Behavior in the market of the capital market types, effects of capital market instruments on financial markets, the tendency of these effects to change to what degree and to what extent companies change, examination of capital market institutions, detailed explanations of the effects of market instruments, examination how much of that is included in the financial markets in Turkey and the Formation of effects between the companies in the electricity and gas sector was investigated.
Keywords: Capital market; Corporations, Turkish; Finance; Finans; International trade; Sermaye piyasası; Sermaye piyasası araçları Capital Market Instruments; Şirketler, Türk; Turkey; Türkiye; Uluslararası ticaret