Fikir ve sanat eserleriyle ilgili manevi mali ve bağlantılı hakların ihlali suçları (FSEK m. 71) - Alimoğlu, Kemal (My University, 2010)
Tezimizde Fikir ve Sanat Eserleriyle ilgili manevi, mali ve bağlantılı haklara tecavüz suçları incelenmiştir. Telif hakkı sahiplerinin korunması gelişen teknoloji karşısında daha fazla önem kazanmıştır. Fikri bir çabanın ürünü olan eserlerin cezai yönden korunması amacıyla AB müktesebatına da paralel olarak 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunda çeşitli değişiklikler olmuş, cezai yönden koruma için en son 5728 sayılı kanunca değişiklik yapılmıştır. Bu değişiklik Türk Ceza Kanununa uyum amacıyla yapılmıştır. Tezimizin birinci ve ikinci bölümünde eser ve fikri hak kavramları incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise fikir ve sanat eserlerinin cezai yönden himayesi kanun sistematiği kapsamında ele alınmıştır. Dördüncü bölümde kısaca yargılama usulüne yer verilmiştir. Tezimizin içinde 5728 sayılı kanun ile yapılan son değişikliklerle ilgili değerlendirmelere yer verilmiştir.

In our thesis about the spiritual ideas and Works of art, financial and related rights violation crimes examined. Nearer than the protection of copyright owners has become more important in the face of evolving technology. For the protection of criminal aspects of intellectual works is a product of an effort in paralel with the EU acguis communitaire numbered 5846 have been various changes in intellectual and artistic Works, the criminal aspects of protection by law fort he most recent amendment numbered 5728. This change was to adopt the Turkish Criminal Code. The first and the second part of the thesis work has examined the concepts of rights and intellectual work. The third section of the criminal aspects of intellectual and artistic Works are held under the auspices of systematic law. The fourth chapter briefly explained the trial procedures. We pointed out the recent changes in the law numbered 5728.
Keywords: Fikir Ve Sanat Eserleri Kanunu; Fikri Haklar_Türkiye; Kamu Hukuku; Telif Hakkı_Türkiye