Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları ve Sinop kent örneği - Tanban, Melih (My University, 2019)
Gayrimenkul günümüz koşullarında son derece önemli bir yatırım aracıdır.Türkiye’de artan nüfus ile birlikte ortaya çıkan gayrimenkul ihtiyacı ve gayrimenkuleyapılan yatırımların incelenmesi büyük önem arz etmektedir.Tez çalışmamda gayrimenkul ve gayrimenkul yatırımcısı ele alınmıştır. Bununyanı sıra ülkemizde devlet tarafından yapılmış ve yapılması planlanan yatırımlarıngayrimenkul piyasasına etkisi araştırılmıştır.Bu çalışmada ayrıca Sinop Kenti incelenmiş, gayrimenkul sektöründekigelişimi analiz edilmiştir. Sinop Kentinin tarihi göz önüne alındığında kent için yapılanplanlamalar incelenmiş ve bununla ilgili araştırma ve veri toplama yöntemi olarak anketformu kullanılmış olup kentte bulunan kişilere anket uygulaması gerçekleştirilmiştir. Busonuçlar Microsoft Excel kullanılarak analiz edilmiştir.

Real estate is an extremely important investment tool in today’s conditions.The real estate needs of the growing population in Turkey and forth with theexamination of real estate investments is of great importance.In my thesis, real estate and real estate investor are discussed. In addition, theeffecets of the investments made and planned by the government in our country on thereal estate market were investigated.In this study, the city of Sinop was also examined and its development in thereal estate sector was analyzed. When the history of Sinop City is taken intoconsideration, the plans mad efor the city have been examined and a questionnaire formhas been used as a research and data collection method.
Keywords: Arazi; Arsa; Black Sea City; Business; Gayrimenkul yatırımı; Gayrimenkul Yatırımları; İşletme; Karadeniz Kenti Real Estate Investments; Land; Proje; Proje Analizi; Project; Project Analysis; Real Estate; Real estate investment; Sinop; Taşınmaz; Turkey; Türkiye