Mihrişah Valide Sultan Vakfı'nın sosyal ve ekonomik yönleriyle incelenmesi (1797-1837) - Hançer, Tansu Hilmi (My University, 2017)
Mihrişah Valide Sultan; Sultan III. Selim’in annesi olarak sahip olduğu maddi imkânları dini önceliklerle hayır için kullanmıştır ABSTRACT Mihrişah Valide Sultan used the financial opportunities that she gained as the mother of Sultan Selim III for charity and gave priority to religious purposes
Keywords: Ekonomik yönler; Hayır işleri ve vakıflar; İmaret; İmaret Mihrişah Valide Sultan; Mihrişah Valide Sultan; Sosyal yönler; Tarih; Türkiye; Vakıf; Vakıflar; Vakıflar-- Mihrişah Valide Sultan Vakfı; Waqf