Topkapı Sarayı Kütüphanesi revan no: 1972’de kayıtlı Mecmūʿa-İ Eşʿar (vr.1b-80a): (İnceleme-Metin) - Çolak, Ahmet (My University, 2013)
Çalışmamız, “Topkapı Saray Kütüphanesi Revan 1972” numarada kayıtlı olan antoloji niteliğindeki şiir mecmuasının 1b-80a varaklarının transkripsiyonlu metninden ve bu metnin incelenmesinden oluşmaktadır. Transkripsiyonlu metnin hazırlanmasından sonra bu bölümün muhtevası hakkında inceleme tarafımızca yapılmıştır. İstinsah tarihi hakkında bir bilgi yer almayan mecmua toplamda 405 varak olup divan tertibi üzere derlenmiştir. Mecmuada en fazla 16. yüzyıl şair ve şiirleri yer almaktadır. En fazla şiiri yer alan şairlerden ilk ikisi Bâkî ve Necâtî Bey’dir

The study Topkapı Saray Kütüphanesi Revan 1972” number stored in the nature of an anthology of poetry magazines 1b-80a consists of examining the transcribed text and the text pages.transcriptional analysis of the content of this section after the preparation of the text were made by us. Copied information about the history and sofa are not included in the composition of magazines to leaf collected a total of 405. Ritual, more than 16 century poets and poems are included.The first two of the poets and poetry maximum Bâkî and Necati Bey.
Keywords: Tarih ve Eleştiri; Türk Edebiyatı