Yeşil tedarik zinciri yönetimi uygulamalarının inovasyon üzerindeki etkisi ve elektronik sektöründe bir araştırma - Dılaola, Muhetaer (My University, 2019)
Tedarik zinciri yönetiminde ortaya çıkan çevresel sorunları ve kaynak sorunlarını ele almak için yeşil tedarik zinciri ve lojistik yönetimi gelişmiş ülkelerde işletmelerin önemli bir aracı haline gelmiştir. Yeşil tedarik zinciri yönetimi işletmenin çevresel etkileri ve çevresel riskleri azaltması konusunda ve kaynak kullanımının verimliliğini artırma konusunda giderek daha önemli bir role sahip olmuştur. Yeşil tedarik zinciri yönetimi uygulamaları işletmeler açısından enerji tasarrufu, emisyon azaltma, çevre koruma ile etkin tedarik yönetimini genişletmeye, kaynak ve enerji kullanımının verimliliğini arttırmaya, çevresel performansı geliştirmeye devam etmektedir. İnovasyon, dünya ekonomisinin hızla gelişmesiyle birlikte işletmelerin piyasadaki rekabet gücünü artırması için önemli bir faktör haline gelmiştir. Küreselleşen ekonomi koşulları altında, işletmeler inovasyon yoluyla olumlu faktörleri geliştirmekte ve rekabet piyasasında da sürdürülebilir büyümeyi sağlamaya devam etmektedirler. Bu çalışma da yeşil tedarik zinciri yönetimi uygulamalarının inovasyon ve inovasyon performansı üzerinde etkisinin olup olmadığını incelemektedir.

Green supply chain and logistics management to address environmental issues and resource issues that have arisen in supply chain management have become an important tool for businesses in developed countries. Green supply chain management has become increasingly important in reducing the environmental impacts and environmental risks of the enterprise and in improving the efficiency of resource utilization. Green supply chain management practices continue to expand the efficiency of resource and energy use, improve environmental performance, improve energy efficiency, emission reduction, environmental protection and efficient supply management. With the rapid development of the world economy, innovation has become an important factor for enterprises to increase their competitiveness in the market. Under globalized economic conditions, businesses develop positive factors through innovation and continue to achieve sustainable growth in the competitive market. In this study, we examine whether green supply chain management practices have an impact on innovation and innovation performance.
Keywords: Innovation; İnovasyon Green Supply Chain Management; Yeşil Tedarik Zinciri Yönetimi