Spirituality in Psychotherapy Settings:A Phenomenological Inquiry into the Experiences ofTurkish Health Professionals - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Bu çalışma danışmanların deneyimleri üzerinden psikoterapi sürecinde maneviyatın rolünü ortaya çıkarmak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada İstanbul'da psikolojik danışmalık alanında hizmet veren 8 psikolojik danışman ile yapılan görüşmelerden alınan verileri incelemek için fenomenolojik (olgubilim) desen kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre psikolojik danışmanlar danışmanlık sürecinde maneviyata önem vermektedir ve maneviyatın sürece dâhil edilmesi gerektiğine yönelik birtakım nedenler belirtmişlerdir. Araştırma bulguları maneviyat ve maneviyatın getirileriyle çalışmak konusunda beceriler geliştirmenin kompleks ve dinamik yapıda olduğunu göstermektedir

This study aims to explore the role of spirituality in psychotherapy using counselors’ own experiences. A phenomenological approach was used to examine data from interviews completed by eight psychological counselors working in the counseling field in Istanbul, Turkey. Findings showed that counselors acknowledged the importance of discussing topics related to spirituality. Common reasons for engaging in spiritual discussions in treatment were outlined. Results suggest that developing skills and confidence to work with issues of spirituality is a complex and dynamic task
Psikoterapi Sürecinde Maneviyat: Türk Sağlık Çalışanlarının Deneyimleri Üzerine Fenomenolojik Bir Araştırma
Keywords: Psikoloji