Keton Formaldehit reçineleri ve bunların organo fosforlu bileşiklerle modifikasyonu - Yıldız, Yusuf (My University, 1999)
Bu çalışmada, bazik ortamda elde edilen siklohekzanon-formaldehit, asetofenon-formaldehit ve metil etil keton-formaldehit reçineleri, üretim esnasında içerisine formaldehit ile veya ketonlarla reaksiyon verebilen organo fosforlu bileşikler katılarak modifiye edilmişlerdir. Ayrıca siklohekzanon-formaldehit, asetofenon-formaldehit ve metil etil keton- formaldehit reçinelerinde hidroksil grupları üzerinden reaksiyonları gerçekleşmiştir. Elde edilen siklohekzanon-formaldehit, asetofenon-formaldehit, metil etil keton-formaldehit ve bunların organo fosforlu bileşiklerle in situ modifiye ürünlerinin çözünürlükleri, erime noktaları, yanmazlık testleri , viskozite değerleri , FTIR spektrumları ile karakterizasyonu yapılmıştır.
Keywords: BİTKİLER-REÇİNE