19.yy. Nakşî Halidî Şeyhi Süleyman Amasî ve manzûm ahlâk kitâbı - Şensöz, Abdurrahman (My University, 2017)
Çalışmamızın konusu Süleyman Efendi’nin Âdâbü’l-müeddeb adlı tarîkat âdâb ve ahlâkından bahsettiği Âdâbü’l-Mürîd (Tarîkat-nâme) türündeki manzûm eseridir.

The subject of this study is the Âdâbu’l-mueddeb of Suleiman Efendi where he handles tariqah morals in verses in the form of Âdâb-ul Murid (Tariqat-name).
Keywords: Âdâbu’l-mueddeb; Âdâbu’l-murıd; Âdâbü’l-müeddeb; Âdâbü’l-mürîd Sheikh Suleiman Efendi; Ahlak; Dini yönler; İslam; İslam dini; Şeyh Süleyman Efendi; Türk edebiyatı