The environmental impact of green fuels versus fossil fuels (how green is green) evidence from Brics countries - Murandu, Ralph Tinashe (My University)
Yenilenebilir enerji kullanımı, başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere birçok ülkede son on yılda önemli bir artış göstererek yaygın bir ilgi alanı haline gelmiştir. Farklı ülkelerin yenilenebilir enerji kullanım oranları, fosil yakıtlara kıyasla daha fazla arttıkça, ülkelerin hem fosil hem de yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimi konusunda kendi bölgelerinde yatırım yapmaları gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Bu durum, yenilenebilir enerji bileşenlerinin üreticileri ve bu kaynakları daha önceden benimsemiş olan ülkeler arasında ciddi bölünmelere neden olmuştur. Bu tez, panel veri yöntemi kullanarak BRICS ülkelerinde 1990-2015 döneminde yenilenebilir yakıtların ve fosil yakıtların etkisi arasındaki farkı ve bu etkinin önemini incelemektedir. Ekonometrik model, uygun panel veri teknikleri kullanılarak değerlendirilmiştir. Bulgular, özellikle fosil yakıtların çevre üzerinde BRICS ülkelerinde daha büyük bir etkisi olduğunu ve bu nedenle mevcut politikaların genellikle fosil yakıtlara karşı olduğunu göstermektedir. BRICS ülkeleri için en büyük zorluk, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmanın ekonomik büyüme üzerindeki yüksek maliyetidir. Diğer bulgular, iii GSYİH büyümesinin, enflasyonun, madencilik ve çiftçiliğin kirlilikle mücadelede daha az önemli olduğunu, yenilenebilir enerjinin kilit bileşen olduğunu ancak BRICS ekonomilerinin büyümesini olumsuz etkilemeden uygulanması gerektiğini göstermektedir

Renewable energy use has amplified vividly in its significance in most nations, especially in emerging countries, over the previous decade and has become an extensive area of interest. The increasing discrepancy between different states uptake rates of renewable energies over fossil energies has coincided with the process which countries go about production in their territories for both fossil and renewable energies. A new wave of energy acceptance has taken over the world with large divisions being drawn between early adopters and producers of renewable energy components. This thesis examines the difference/ significance in impact between renewable fuels and fossil fuels using a panel of the BRICS countries over the period 1990–2015. The econometric model is assessed by using expedient panel data procedures. The discoveries indicate that chiefly fossil fuels which has a more significant impact on the environment in BRICS countries, ensuing that the policies in place are not stipulated towards fossil fuels. The challenge for BRICS countries is more of the slow adoption of renewable energies as they present a massive cost on their economic growth. Other findings exhibit that GDP growth is of significance, inflation, mining and farming are of less significance in the fight against pollution, Renewable energy is the key ingredient but needs to be applied without prejudicing BRICS economies of growth.
Keywords: Çevresel yönleri; Economic cost; Ekonomik maliyet; Environmental aspects; Financial benefit; Fosil yakıtlar; Fossil fuels; GDPgrowth; Green fuels; GSYİH büyümesi; kirlilik; Mali fayda; pollutıon; renewable energy; yenilenebilir enerji; Yeşil yakıtlar