Gider, hasılat, tazminat, vergi ve cezaların yansıtılması - 2 (Türk vergi kanunları ve muhasebe uygulamaları açısından) - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Yansıtma kavramı Türk vergi ve muhasebe uygulamalarında hem ekonomik hem de muhasebe açısından yansıtmalar için kullanılmıştır. Ancak, kavram her iki durum içinde kullanılmasına rağmen birbirinden farklı muhasebe ve vergi uygulamalarını gerektirmektedir. Kavramın teorik anlamda vergi ve muhasebe uygulamaları çalışmanın birinci bölümünde yer almakta olup, çalışmanın bu bölümünde ise gelir, gider, tazminat ve cezaların yansıtılması, Türk yargı ve vergi otoritelerinin görüşleri kapsamında, çalışmamızın sonuçları ile değerlendirilecektir.

Reflection term is used for the costs of both economic and accounting proceses in Turkish tax and accounting aplications. However, despite the using of the concept in both cases, each case requires different accounting and tax practices. In this part of the study we are evaluating result of our article and reflection of income, cost, compensation and penalties using Turkish judge and tax authorities dictum.
Reflectionof costs, revenues, compensations, taxes andpenalties- 2 (in terms of Turkish tax laws and accounting procedure)
Keywords: İşletme Finans; İktisat; Tarih; İşletme