Bosanma davasının sonuçları - Celep, Ebru Baran (My University, 2015)
BOŞANMA DAVASININ SONUÇLARI Tezin konusu; “Boşanma Davasının Sonuçları” dır. Tez, giriş ve sonuç bölümleri dışında üç bölümden oluşmaktadır. Tezimizin giriş kısmında boşanmanın evlilik birliğini sona erdiren nedenlerden biri olduğu ve boşanmanın hakim kararı ile sona erebileceği üzerinde durulmuştur. Tezimizin birinci bölümünde, boşanma kavramı, boşanma sebepleri ve boşanma davası ele alınacaktır Tezimizin ikinci bölümünde, boşanma davasının sonuçları ele alınarak boşanmanın eşler bakımından sonuçları, çocuklar bakımından sonuçları ve mali bakımdan sonuçları şeklinde bir ayrım yapılacaktır. Tezimizin üçüncü bölümünde ise, yabancı mahkemelerce verilmiş boşanma kararlarının tanınması ve tenfizi hususu anlatılacaktır. anma, tazminat, Türk Medeni Kanunu, nafaka, tedbir, evlilik birliği. THE CONCLUSIONS OF THE DIVORCE CASE Theaim of thisthesis is tohighlighttheeffects of a divorcesuit .Apartfromtheintroductionandtheconclusion ,thethesisincludesthreeothersections. Theintroductionelaboratesdivorcewhisch is one of thereasonsfor dissolution of marriage withjudicialdecision. Thefirstsectiondealswiththeconcept of divorce ,reasonsfordivorceanddivorcesuit. Thesecondsectiondiscussestheresults of divorceforcouplesandtheirchildrenandthefinancialconsequencesduetothefact of divorce. Thethirdsectiondiscussestherecognitionandenforcementby foreign court decisions. vorceaction, divorcecompensation, Turkishcivilcode, subsistencepayment, preliminary injunction, conjugalunion.
Keywords: Medeni hukuk - Boşanma; Türkiye