Elektronik ortamda itibar yönetimi - Kalafatoğlu, Yiğit (My University, 2010)
21. Yüzyılda ortaya çıkan yeni kitle iletişim araçları ve kullanımı giderek yaygınlaşan internet, elektronik ortamlarda kurumlar ile tüketiciler arasındaki sınırları ortadan kaldırırken, onlara birbirlerini daha yakından tanıma ve takip etme fırsatı da sunuyor. Elektronik ortamlarda itibar yönetimi üzerine yapılan bu çalışmada, sosyal bilimlerin çevrimdışı hayata dair sunduğu teoriler ışığında, başta web 2.0 ve sosyal medya gibi yeni alanların kurumsal itibar yönetimi açısından önemi sorgulanırken, kurumsal itibarı oluşturmak, yönetmek ve korumak adına Türkiye’den ve yurt dışından güncel örneklere yer veriliyor.

The new mass communication tools of 21st century; especially internet and its opportunities, removing the barrires between corporates and consumers and let them to know each other properly as well. This work, which is based upon Reputation Management on Electronic Media displays how should corporates and brands proctect and build their reputation in the era of WEB 2.0 and Social Media and giving one local and one global case as an example of it.
Keywords: İtibar Yönetimi; Reklamcılık