Halit Ziya Uşaklıgil'in romanlarında aile - Düzün, Berna (My University, 2017)
Türk edebiyatının özellikle de Servet-i Fünûn edebiyatının önemli yazarlarından olan Halit Ziya Uşaklıgil (1868-1945) realist bir yaklaşımla ve teknik açıdan sağlam bir şekilde yazdığı romanlarıyla Modern Türk romanının ilk örneklerini verir. ABSTRCT Halit Ziya Uşaklıgil (1868-1945) is one of the most important writers of Turkish literature espacially Servet-i Fünûn period who gives first examples of modern Turkish novelism with a realistic approach and technically professionalism.
Keywords: Aile; Aile, Edebiyatta; family; Halit Ziya Uşaklıgil; Halit Ziya Uşaklıgil, (1868-1945); novel; Roman; Türk edebiyatı; Türk romanı