Karbon Nanotüp Takviyeli Aluminyum Matriksli AlMg/KNTKompozitlerinin Mekanik Davranışlarının İncelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Bu çalışmada, toz metalürjisi tekniği kullanılarak AlMg matriksine ağırlıkça farklı oranlar da(%2,5-%10) KNT takviyesi ile AlMg/KNT nano kompozit malzemeleri üretilmiştir.Helezonik Trubula karıştırma cihazında altı saat ve 400 Rpm de karıştırma işlemi yapılmıştır.Mekanik karıştırmanın ardından sırası ile toz karakterizasyonu, optik incelemeler, sertlik veyoğunluk testleri yapılmıştır. XRD analizlerine dayanarak hassasiyetle 200 Mpa basınçaltında metal kalıpta numuneler üretilmiştir. Üretilen AlMg/KNT kompozit numuneleriyüksek vakum altında farklı (350 0C, 400 0C, 450 0C) sıcaklıklar da 120 dakika boyuncasinterlenerek üretilen numunelerin sertlik, yoğunluk ve metalografik incelemeleri yapılmıştır.Aynı atmosferde, farklı sıcaklık ve farklı KNT oranlar ile üretilmiş olan AlMg/KNT kompozitnumunelerinin XRD analizlerine ait pik şiddetlerinde artan KNT oranları ile birlikte 42,6º degözle görülür artış olup aynı şekilde artan KNT oranı ile sinterleme sıcaklıklarına bağlı olaraksertlik değerlerinde iyileşme ve yoğunluk düşüşü gözlemlenmiştir.

In this study, AlMg / KNT nanocomposite materials were produced by using powder metallurgy technique with different ratios (2.5% -10%) of KNT reinforced to AlMg matrix. Mixing was carried out for 6 hours and 400 rpm in the spiral stirrer. After mechanical mixing, powder characterization, optical examinations, hardness and density tests were carried out. Based on XRD analyzes, samples of metal mold were produced with a precision of 200 MPa. Composite samples of AlMg / KNT produced were sintered at different temperatures (350 0C, 400 0C, 450 0C) for 120 minutes under high vacuum, and hardness, density and metallographic investigations of the samples were made. In the same atmosphere, the peak intensity of XRD analyzes of AlMg / KNT composite specimens produced at different temperatures and different CNT ratios showed a noticeable increase at 42.6° C with increasing CNT ratios, and with the same increase in CNT ratios, the hardness values improved and density.
Investigation of Mechanical Behavior of Carbon Nanotubes Reinforced Aluminum Matrix AlMg / CNT Composites