Gazete çalışanlarının gözüyle medya ekonomisinde temel yönelimler - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Global düzeyde gelişen ekonomik ve teknolojik faktörler medyanın ekonomik yapısını önemli ölçüde etkilemektedir. Bir ekonomik etkinlikler alanı olarak medya ekonomisi, teknoloji tabanlı yeni iletişim ortamının zorunlu kıldığı yapısal koşullarda yeniden tanımlanmaktadır. Geleneksel medyanın tedarik, üretim ve dağıtım süreci yeni iletişim ortamında yeniden yapılanırken, medya ekonomisinin üretim-tüketim zincirinde teknoloji, gelir-gider ve okur yapısı değişmektedir. Böylece yöndeşen yeni medya ortamında değişimden etkilenen kesimlerin başında medya çalışanları gelmektedir. Bu çalışmada medya ekonomisindeki değişimi en çok hisseden gazete çalışanlarının, sektörün genel gidişatına ilişkin beklenti ve farkındalıklarını incelemek temel amaçtır. Çalışmada, Turkuvaz Medya Grubu gazete ve dergilerinin farklı birimlerinde çalışan gazetecilerin medya ekonomisindeki dönüşüme ilişkin beklentileri bir anketle analiz edilmektedir.

The economic and technological factors occuring at the global level has significant effects on the economic structure of media. As a sub-economic activity, the field of media economics are newly being redefined according to requirements by the new communication environment based on technological structural conditions. As the supply-demand, production and distribution process of the traditional media are restructured, the main topics of media economics such as technology, structure of cost-revenue, consumer and financial enables are changed at the production-consumption chain.. Thus, generally feeling and living of this changes are newspaper employees. In this study, journalists that mostly feelings changes in media economics and work in different media unit at “Turkuvaz Medya Grubu” will be analyzed with a survey about their expectation and awareness on new media environment and its general trend.
Trends in media economics by the view of newspaper works
Keywords: İletişim; İktisat; Film, Radyo, Televizyon; İşletme