Kefilin sorumluluğunun kapsamı ve 6098 sayılı Türk borçlar kanunu ile yapılan değişiklikler - Yener, Mehmet Deniz (Finansal Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi, 2012)
Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği bir sözleşmedir. Borçlunun borcunu ifa etmemesi sonucu kefil ödeme yapmak zorunda kalırsa, alacaklının haklarına halef olacaktır. Kefalet sözleşmesinin geçerli olması için yazılı şekilde yapılması ve kefil tarafından imzalanması lazımdır. Kefalet sözleşmesinde kefil, asıl borçlunun borcunu ödememesi halinde asıl borç ile birlikte onun yasal ve akdi faizlerinden de sorumlu olmayı taahhüt eder. Kefilin sorumluluğu, sözleşmeden ve kanundan kaynaklanır ve kefilin ödemeyi taahhüt ettiği azami miktar ile sınırlıdır.
Keywords: Kefalet Sözleşmesi, Kefilin Sorumluluğu, Sözleşme, Azami Sorumluluk