Mevduat bankalarında yoğunlaşma ve karlılık analizi (2002-2016 dönemi) - Işık, Hümeyra (My University, 2017)
Bir ekonomik sistemde, fon fazlası olan kişi ve kurumlardan fon toplayıp fon açığı olan kişi ve kurumlara aktararak finansal aracılık yapan mevduat bankalarının ana amacı, kar elde etmektir.

In an economic system, the main purpose of the deposit banks that make financial intermediation by collecting funds from the people and institutions with more funds and transferring them to the people and institutions that are open to the fund is to make profits.
Keywords: active profitability ratio; aktif karlılık oranı; Bankalar ve bankacılık; concentration; Deposit banks; equity profitability ratio; karlılık analizi; Mevduat bankaları; net faiz marjı; net interest margin; özkaynak karlılık oranı; profitability analysis; Türkiye; yoğunlaşma