Interview techniques - Erser, Semar Okur (My University, 2002)
''Mülakat Teknikleri'' isimli tezin amacı değişik mülakat tekniklerini inceleyip, aralarında karşılaştırma yaparak hangisinin kadro maliyetleri, başarılı eleman seçimi, işçi ve işveren tatmini vb. açısından daha üstün ve etkili olduğunu bulmaktır. Bu tez değişik kaynaklardan ve özellikle de internetten bilgi toplanarak ve bunun yanısıra da mülakat teknikleri arasından karşılaştırma yapmayı sağlayacak araştırma sonuçlarının kullanılmasıyla hazırlanmıştır Temelde yapısız (geleneksel) ve yapılandırılmış (davranış ve performans bazlı) mülakat tekniği olmak üzere iki çeşit mülakat tekniği bulunmaktadır. Zaman içinde geleneksel çeşidin dezavantajları gözlemlenmiş ve yeni teknikler geliştirilmiştir. Yeni teknikler yetkinlik, geçmiş davranış ve performans bazlıdır. Bu yeni tekniklerin avantajları iş dünyası otoriteleri tarafından ispatlanmıştır ve şu an günümüzde başta çokuluslu şirketler olmak üzere pek çok organizasyonda kullanılmaktadır.
Keywords: Mülakat Teknikleri