Muhafazakarlık inanç ve değerlerinin tüketime etkisi - Aydoğan, Merve (My University, 2018)
Bu tez, muhafazakarlık, tüketim ve dindar muhafazakar bireylerin tüketim konusundaki tavırları olmak üzere üç ana bölümden oluşmaktadır. Bu çalışmada muhafazakarlık kavramı açıklandıktan sonra, dindarlık ile kesişim noktalarını belirlemeye çalıştık. Tüketim toplum, kültür ve sembolik anlamlarıyla incelenerek değerler ve din açısından değerlendirilmiştir. Bu bilgiler ışığında dindar muhafazakar bireylerin gündelik yaşamda tüketim pratiklerini ne şekilde yorumladıklarını ortaya çıkarmak için nitel araştırma tekniğini kullandık. Bu şekilde, sahip oldukları inanç ve değerlerin tüketim ne derece etki ettiğini teorik ve pratik bilgiler eşliğinde ortaya çıkarmaya çalıştık.

This thesis is made up three main parts of which are conservatism, consumption and attitudes of religious and conservative individulas as to consumption. Subsequently, after clarifying conservatism notion, we had tried to identify the conquerence with religiousness. Consumption was being evaluated trough religion perspective by analysizing with society, culture and sembolic meanings. We used qualitative research technique to reveal how these information are used to interpret the practice of government in the life of pious conservative individuals in light. By interpreting the results and the theorical information, we tried to determine the relationship between conservative values and consumption.
Keywords: Conservatism; Consumption; Consumption effect; Değerler; Değerler Conservatism; Dindarlık; Dinsel yönler; History; İslam; Muhafazakarlık; Religious aspects -–Islam; Religiousness; Tarih; Turkey; Tüketim; Tüketime etkisi; Türkiye; Values