Evsel kullanım için sağlığa zararlı duman ve koku ölçüm aleti tasarımı ve prototip uygulaması - Erten, Semih (My University, 2018)
İnsanlar günlük yaşantılarında farkında olmaksızın sağlığımızı kötü etkileyecek koku ve dumana maruz kalmaktadır. Ev içerisinde ise en tehlikeli kokular olan doğalgaz ve yangın kokusunu tespit edip, olası bir faciayı önlemek hedefindeyiz. Ev içerisinde CO konsantasyonları, sigara ve yangın dumanı, CNG (metan) ve doğalgaz kokusu, sıcaklık ve nem miktarlarından herhangi biri eşik değerine ulaştığı takdirde, tasarladığımız cihazımız Akıllı Ev Otomasyonu Sistemleri’ne sinyalimizi gönderip ev içerisinde bulunan klima, aspiratör , havalandırma gibi ekipmanları yöneterek ev içerisinde sağlıklı yaşam için gereken havanın otomatik olarak ayarlamasını amaçlamıştır.

In this study, if any of the concentrations of CO in house, cigarette and fire smoke, CNG (methane) and natural gas odor, temperature and humidity reaches to the threshold value, we send our signal to our smart home automation systems we designed to adjust the air condition, aspirator and ventilation equipments automatically for healthy living in the home. The Arduino Mega 2560 controller card, MQ-2, MQ-4, MQ-9, DHT11 and DS18B20 sensors were used in the study. Furthermore, the use of the Arduino card ensures that the system is open to be developed and can be upgraded according to the target of usage.
Keywords: Arduino; Bakım ve onarım; Duman sensörü IoT; Fire alarms; Fire detectors; Gaz dedektörü; Güvenlik önlemleri; Maintance and repair; open source; Safety measures; Yangın alarmları; Yangın dedektörler; Yangın dedektörleri