Polivinilasetat (PVAc) emulsiyon kompozitlerinin özelliklerinin incelenmesi - Çakır, Recep (My University, 2006)
POLİVİNİLASETAT (PVAC) EMULSİYON KOMPOZİTLERİNİN ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ Oldukça dinamik bir yapıya sahip ve sürekli değişim içinde olan kompozit/ plastik malzemeler; maliyetlerin düşürülmesi, verimliliğin arttırılması veya ürüne ilişkin sorunlara çözüm getirilmesi sayesinde çok çeşitli iş alanlarında artan bir kullanıma sahip olmaktadırlar. Kompozit malzemeler sağladıkları avantajlarla taşımacılık, tüketim malları, inşaat, iş aletleri ve malzemeleri, uzay/ savunma gibi sektörlerdeki gelişmeler açısından yaratıcı bir fırsat oluşturmaktadır. Bu çalışmada homopolimer ve kopolimer PVAc içerisinde farklı boyutlarda kalsiyum karbonat karıştırılarak özellikleri iyileştirilmeye çalışıldı. Sonuçlar dolgu maddeleri ile homopolimer ve kopolimer emülsiyon kompozitlerinin dolgu maddesi miktarına bağlı olarak değiştiğini gösterdi. Dolgu maddesi % 30 a kadar özelliklede homopolimer emülsiyonlarında çekme mukavemetlerini yükseltti. % 40 dan daha fazla kalsit dolgu maddesi kompozitlerin mekanik özellikleri azaltıcı etki yapmaktadır.

THE STUDY OF STRUCTURE AND PROPERTIS OF POLİVİNİLASETAT (PVAC) EMULSION COMPOSITES Composites plastic materials which have fairly dynamic properties and is always continuous development are used more and more in various business environment by reason of lowing the cost, gaining the productivity, and solving problems about the products.Composites materials constitute a creative opportunaty with their advantages on the btween formarding, consumer goods, construction, business tools and materials, space/ defence sectors. The effect of filler partikul size and content on the homopolymer and copolymer emulsion blends were studided. The strong relationship between filler and matrix were found. 3 micron fillers were effective than 30 micron particules for mechanical propeties. Tensile strenght were icnreased when the filler content was 30 %. After 40 % filler content the mechanical properties of composites were decreased gradually.
Keywords: Bileşik Malzemeler; Emülsiyonlar; Metal Eğitimi