Hizmetiçi Eğitim Sonuçlarının Değerlendirilmesinin İşletmeler Arasından Önemi - (:unkn) unknown (My University, 2006)
Özet: Günümüz işletmeleri, sorumluluk alabilen, karar alma becerileri gelişmiş ve işletmecilik bilgisine sahip bireylere gereksinim duymaktadır. Verimlilik ve iş kalitesinin arttırılmasına hizmet eden eğitim etkinliklerinin önemi, pek çok işletme tarafından kabul edilmektedir. Eğitim, bilgi verme, yetenek ve becerileri geliştirme sürecidir. Eğitimin işlevi değişim yaratmaktır. Değişim sağlandığında eğitim, başarılı sayılmaktadır. Değişimin sağlanıp sağlanmadığını belirlemek için eğitim etkinliklerinin sonuçlarının değerlendirilmesi gereklidir. Bu çalışmada, işletmelerde eğitim etkinliklerinin sonuçlarının değerlendirilmesine ne derece önem verildiği; değerlendirmenin kimler tarafından ve hangi yöntem ve araçlarla yapıldığı; değerlendirmede ne gibi engellerle karşılaşıldığı ve eğitim sonrasında başarısız bulunan bireylere hangi işlemlerin uygulandığı irdelendi. Elde edilen veriler sunularak tartışıldı.

Abstract: Today's organizations need individuals who can take responsibilities, make decisions and who has management knowledge. The importance of training activities which help the improvement of productivity and job quality has long been accepted. Training is the process of giving information, and developing the skills and abilities. The purpose of training is to create transformation. Training is considered successful when the transformation is being achieved. It is necessary to evaluate the results of training activities, in order to determine if the transformation is complete. In this study, the amount of emphasis on the evaluation of the results of training activities, the people who participated in the evaluations, the methods and tools used, and the obstacles faced during the evaluations, the applications that has been chosen for the individuals who were not successful examined. And the final data been presented and discussed.
The Evaluation of Training Activities Results in Organizations