Kırık kemik tedavilerinde kullanılan fiksatörlerin mekanik özellikleri ve üç değişik malzemeden yapılmış halka tipi fiksatörlerin mekanik testleri - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Günümüzde özellikle kırık kemik tedavisinde geleneksel yöntemlerin yerine, kemik içinden geçirilen tel veya çivilerin rijit bir desteğe bağlanması ile fiksatör adı verilen sistemler kullanılmaktadır. Kırık çeşidine göre değişik özelliklere sahip fıksatörler kullanılarak, tedavi süreci içerisinde kemiklerin istenilen konumda kalmaları sağlanmaktadır. Tedavi aşamasında fisatörierin hijyenik ve mekanik özellikleri açısından elde edilen bilgiler ışığında optimum fikstörlrin elde edilebilmesi için bilgisayar, destekli tasarımlar ve analizler yapılmaktadır. Fiksatör tasarımı ve geliştirilmesinin yapılabilmesi için birçok mühendislik alanı birlikte çalışmak zorundadır. Biyomekanik, mekanik mühendisliği ile biyoloji ve fizyoloji gibi alanların birleşimidir. [Bu çalışmanın amacı, üç değişik malzemeden imal edilmiş fiksatör ve fiksatör halkalarının değişik pozisyon ve yükleme durumlarında mekanik davranışlannı belirlemektir. Üç fiksatör halkasına instron 8500 test makinası ile mekanik testler yapılmıştır.

Nowadays, External Fixators are used especially in the treatment of fractures instead of traditional methods. A lot of engine fields must study together to design and advance fixators and other medicine devices. Biomechanics combines the field of enginee mechanics with the fields of biology and physiology. In biomechanics the principles of mechanics are applied to the conception, design, development and analysis of equipment and system in biology and medicine. The objective of this study is to quantify the mechanical behavior of standard fixators which are made of three types materials under different positions and loading conditions. Three fixators were mechanically tested on an instron 8500 material testing machine.