PSİKOLOJİK SÖZLEŞME İHLAL ALGISI VE İŞ TATMİNİ İLİŞKİSİ: İSTANBUL AVRUPA YAKASI ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ÖĞRETMENLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - (:unkn) unknown (My University, 2015)
İşletmelerde psikolojik sözleşmenin ihlal edilmesi durumunda işgörenler işlerinden tatmin olmamaya başlamakta ve işinden tatmin olmayan işgörenler zaman içerisinde işinden, örgütünden soğumaktadır. Bunun sonucu olarak da bütün örgüt çıktılarının olumsuz etkilenmesi mümkün olabilmektedir. Bu çalışma İstanbul ili Avrupa yakasında hizmet veren mesleki ve teknik eğitim kurumlarındaki öğretmenlerin psikolojik sözleşme ihlallerinin iş tatminine etkisini araştırmayı amaçlamaktadır. Bu araştırmanın sonuçlarına göre, işgörenlerin psikolojik sözleşme ihlâli algı düzeyleri ile iş tatmini düzeyleri arasında istatistikî olarak anlamlı ilişkiler tespit edilmiştir. Ayrıca, araştırma bulgularına göre psikolojik sözleşme boyutlarının bazılarının iş tatmini üzerindeki değişimi açıkladığını ifade etmek mümkündür. Diğer bir ifade ile, psikolojik sözleşme ihlallerinin iş tatminini negatif olarak etkilediği anlaşılmaktadır

Employees get disstaisfied with their jobs when the psychological contract in organizations is violated and those employees get less involved in their jobs and organizations. Thus, it becomes possible that all the organizational output are effected negatively. It is aimed to search the affect of psychological contract violation on the job satisfaction of teachers working in technical and industrial vocational high schools in Istanbul European side. According to the results, there are statiscially significiant relations between the employees' perception level of psychological contract violation and their job satisfaction levels. Besides, the findings show that some of the psychological contract factors explain job satisfaction. In other words, psychological contract violation effects job satisfaction negatively
THE RELATIONSHIP BETWEEN PERCEPTION OF PSYCHOLOGICAL CONTRACT VIOLATION AND JOB SATISFACTION: A RESEARCH IN TECHNICAL AND INDUSTRIAL VOCATIONAL HIGH SCHOOL TEACHERS IN ISTANBUL EUROPEAN SIDE