Parmak izi okuyucu ile öğrenci takip sistemi - Akrin, İbrahim (My University, 2009)
PARMAK İZİ OKUYUCU İLE ÖĞRENCİ TAKİP SİSTEMİ Bu tezde parmak izi okuyucu ile öğrenci devamsızlık takibi yapan bir bilgisayar tasarlanmış ve arayüz yazılmıştır. Uygulama Mikrosoft Access 2007 sual Basic programlama kodları kullanılarak hazırlanmıştır. Parmak izi okuyucu ile öğrenci devamsızlık takibi yapmak için öncelikle programa öğrenciler, öğretim görevlileri, sınıflar, dersler ve ders programları tanıtılmıştır. Daha sonra tanıtılan bu veriler parmak izi okuyucu cihazlarına aktarılmış ve bilgisayar parmak izi okuyucu cihazların senkronize olarak çalışması sağlanmıştır. Bir sonraki aşamada parmak izi okuyucu ile devamsızlık takibi yapılacak öğrencilerin parmak izleri teker teker parmak izi okuyucu cihazlarına tanıtılmıştır. Öğrencilerin ders girişlerinde ya da ders çıkışlarında parmak izlerini cihaza okutmaları sağlanmış ve veriler bir süre cihazlarda saklanmıştır. Parmak izi okuyucu cihazlarında depolanan bu veriler bir süre sonra hazırlanan arayüz programına alınmış ve arayüz programındaki tasarlanan algoritma sayesinde öğrenci devamsızlık bilgilerine dönüştürülmesi sağlanmıştır. Öğrenci devamsızlık bilgilerinin bilgsayar ortamında yada rapor çıktısı olarak öğretim görevlilerine sunulmuştur. Bu çalışmada öğrencilerin devamsızlıklarının tamamen otomatik olarak bilgisayar vasıtası ile yapılması sağlanmıştır. Parmak İzi, Öğrenci Takip

STUDENT TRACKING SYSTEM WITH FINGERPRINT READER In this thesis, with the help of fingerprint reader, a computer program designed to make tracking student absences and interface program was written. In preparing this application, Mikrosoft Access 2007 program and the Visual Basic programming code has been used. ………………………………………………... Fingerprint reader and student absenteeism to make follow-up, first, the program, students, faculty, classes, courses and course programs were introduced. Then, this data is to be introduced has been transferred to the fingerprint reader and ve computer program with a fingerprint reader as a synchronized operation of the devices has been made. The next stage, students' fingerprints, one by one, has been introduced the fingerprint reader. The students input and output of the fingerprint reading device is provided stickers and then data is stored in the device for a while. The data stored in the fingerprint reader, after a while taken to the interface program that has been prepared. and has been transformed into, student absenteeism information with the help of the algorithms designed interface program. Student absenteeism information, as in computer output or report has been submitted to the instructor. In this study, students' absence records is completely automated through the computer has been carried out.… … … Key words: Fingerprint, Student Tracking
Keywords: Elektrik Eğitimi; Parmak İzi