Aksaray İlinin turizm coğrafyası - Tümer, Ferit (My University, 2018)
Turizm, ulaşım ve iletişim olanaklarının gelişmesi ile birlikte küçülen dünyada hızla gelişen ve değer kazanan ve kazandıran ekonomik faaliyetlerden biridir. Aksaray ili doğal ve beşeri anlamda birçok turistik değer ile oldukça yüksek bir potansiyel ortaya koyar. Deniz turizmi dışında diğer hemen bütün turizm türlerine olanak tanıyacak şartları bünyesinde barındıran Aksaray tabiri yerindeyse turizm incisi olmaya aday bir il olarak görülür. İlde özellikle Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında Ihlara Vadisi’ne yönelik yapılan turizm aktiviteleri artmaktadır. Ayrıca Hasan Dağı’nda yapılan turistik faaliyetler de ayrı bir öneme sahiptir.

Tourism is one of the fastest growing economic activities in the world, shrinking with the development of transportation and communication facilities. The province of Aksaray has a very high potential with many tourist values in natural and human species. It is considered as a province to be a tourism pearl in the province of the province where the betting which contains the conditions that allow all kinds of tourism other than sea tourism. In the province, especially in June, July and August, tourism activities are increasing for Ihlara Valley. In addition, the touristic activities at Mount Hasan have a special importance.
Keywords: Aksaray; Coğrafya Turizm Aksaray Turizm Coğrafyası Geography Tourism Aksaray Geography Tourism; Research; Tourism; Turizm; Turkey; Türkiye