İmran B. Husayn - Erel, Ferruh (My University, 2006)
TEZ ÖZETİ İmrân b. Husayn: Araştırmamız, İmran b. Husayn’ın (r.a.) Hayatı ve Rivayetleri’nden müteşekkildir. “İmran b. Husayn’ın Hayatı” ,“ İmran b. Husayn’ın Rivayetleri” ve “İmran b. Husayn’ın Rivayetleri’nin Arapça Metinleri” adı altında üç ana bölümde incelediğimiz bu çalışmada, “Hayatı” bölümünde şahsiyetiyle ilgili bilgiler verdik. İkinci bölüm olan “Rivayetleri”nde öncelikle İmran b. Husayn’ın (r.a.) bütün rivayetlerinin ve rivayetlerin konularının bulunduğu tablolar hazırlayıp bu rivayetlerin değerlendirmesini yaptık. Son bölümde de rivayetlerinin orijinal metinlerini vermek suretiyle çalışmamızı tamamladık.

OF THESİS Our research consists of the life and norrations of Imran b. Husayn the first chapter of this work investigated under three chapters, namely “The life of Imran b. Husayn “, “The Norrations of Imran b. Husayn “ The Arabic Texts of the Norrations of Imran b. Husayn” contains informations on the personality of Imran b. Husayn Throughout the second chapter which concentrates on his narrations, we have firstly prepered diagrams comprising all of Imran’s narrations, as well as their subjects, and then evaluated each of these transmissions. We have completed our work, in the final chapter, by presenting the original tents of these narrations.
Keywords: Hadis; İslam Dini