Bor ve Sağlığımıza Olan Etkilerine Güncel Bir Bakış - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Bor, doğada bileşikleri halinde bulunan ve dünyada en fazla rezervi ülkemizde olan bir elementtir. Bor bileşiklerinin kullanım alanları arasında cam, seramik, temizlik, beyazlatma, kozmetik, metalurji, nükleer, bilgisayar ve uçak sanayi, enerji sektörü, tarım ve sağlık yer almaktadır. Bor başlıca, besinler ve içme suyu ile vücudumuza girmektedir. Son yıllarda yapılan çalışmalarda borun biyolojik önemi ve insan sağlığı üzerinde olumlu etkilerinden söz edilmekte ve borun mineral ve hormon metabolizmasında, kemik gelişiminde, antioksidan savunma sisteminde, yara iyileşmesinde, enerji metabolizmasında ve immün sistemde çok önemli rolü bulunduğu vurgulanmaktadır. Bu derlemede borun beslenmemiz için önemi ve insan sağlığına olan etkileri ele alınmıştır

Boron is an element that naturally exists as compounds and has the most reserves in our country. Boron compounds are used in glass, ceramics, cleaning, whitening, cosmetic, metallurgy, nuclear, computer, aircraft, energy, agricultural, and health industries. It enters the body through nutrients and drinking water. Recent studies have focused on the biological importance of boron and its positive effects on human health and have emphasized the importance of its role in mineral and hormone metabolisms, bone development, antioxidant defense system, wound healing, energy metabolism, and immune system. Here we review the importance of boron in our nutrition and its effects on health
Boron and a Current Overview of its Effects On Health
Keywords: Genel ve Dahili Tıp