Dental implantlarda yüzey kaplamaları - (:unkn) unknown (My University, 2006)
Dental implantlann fiziksel ve biyokimyasal özellikleri basarı oranlan üzerinde önemli bir role sahiptir. Yapılan daha önceki çalışmalar göstermiştir ki, yüzey porözlülüğü arttıkça başarı oranı da artmaktadır. Bundan dolayı poröz yüzey başarı için vazgeçilemez bir unsurdur. Bunun yanı sıra, günümüzdeki çalışmalar implant materyallerinin biyolojik özelliklerini iyileştirmek için yüzey kaplama materyalleri ve metotları üzerine yoğunlaşmıştır. Bu makalede literatürdeki son zamanlarda yapılan çalışma sonuçları derlenerek; gelecekteki çalışmalara hedefler belirleyerek implant kaplama materyal ve metotlarının gelecekteki durumunun profili çıkarılmaya çalışılmıştır.

Physical and biochemical properties of dental implants have an important role on their success rate. Previous experiences showed that success rate proportionally increases with surface porosity. Therefore, porous surface is mandatoiy for success. Moreover, recent efforts are focused on surface coating materials and methods to enhance biologic behavior of the implant material. This article reviews recent study results in the literature and tries to profile the future aspect of coating materials and methods of dental implants to address a new target for following studies.
Surface coatings of dental implants
Keywords: Diş Hekimliği