YENİLENEBİLİR ENERJİ VE TÜRKİYE - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Büyüme ve kalkınma hedefleri doğrultusunda, tüm dünyada enerjiye olan talep hızla artmaktadır. Enerjiyeolan talebin artması ise, beraberinde mevcut enerji kaynaklarının geliştirilmesi ya da yeni enerji kaynaklarınınüzerinde çalışmasına sebep olmaktadır. Yapılan çalışmalar artan enerji talebiyle birlikte fosil yakıtların hızla tükendiğini ve yakın gelecekte kaynak problemi yaşanabileceğini göstermektedir. Fosil yakıtların tükendiği durumda nükleer enerji konusunda da süregelen tartışmaların olması, yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminiaynı doğrultuda artırmaktadır. Bakıldığında, tüm dünya ülkelerinde yenilenebilir enerji yatırımları alanındahızlı bir ivme kazanımı söz konusudur. Gelişmekte olan ülke niteliğinde olan Türkiye’nin de bu alandaki potansiyeli dikkate alındığında, küresel rekabetten kayba uğramamak için özellikle rüzgar, hidrolik ve güneş enerjisiyatırımlarının arttırılması tam bir zorunluluktur.

In line with the growth and development targets, the demand for energy is increasing rapidly all over the_x000D_ world. Moreover, increasing demand for energy leads to the development of existing energy resources or to_x000D_ work on new energy sources. The studies show that, fossil fuels are consumed rapidly with the increasing energy demand and there may be a resource problem in the near future. In case of fossil fuels are exhausted, there_x000D_ is still ongoing debate on nuclear energy increases the importance of renewable energy resources in the same_x000D_ direction. On the whole, there is a rapid acceleration in the field of renewable energy investments in all countries of the world. Considering Turkey’s potential in this area,which is in the nature of emerging countries, especially increasing wind, hydraulic and solar energy investments is a necessity to avoid losing global competition.
RENEWABLE ENERGY AND TURKEY