DİYABET HASTALIĞI BULUNAN BİREYLERİN HAYATINI _x000D_ KOLAYLAŞTIRAN MOBİL UYGULAMA ARA YÜZÜ TASARIMI VE _x000D_ İNCELENMESİ - KURT, MUSTAFA BATUHAN (My University, 2021)
Diyabet; genel olarak kanda bulunan glukoz seviyesinin normal seviyenin üzerine çıkması, buna bağlı olarak normalde şeker içermemesi gereken idrarda, şekere rastlanması durumu olarak bilinmektedir. Diğer adı diabetes mellitus olan hastalık,dünyada en çok görülen hastalıklar arasında yer almaktadır. Diyabet hastalığına genetik ve çevresel faktörlerin sebep olduğu görülmektedir. Hastalığın ortaya çıkma sebepleri Tip 1 Diyabet ve Tip 2 Diyabet olmak üzere farklılık göstermektedir. Bu çalışmada, diyabet hastalığı olan bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak olan mobil uygulama ara yüz tasarımı yapılmıştır. "Yaşam Tarzı Diyabet" isimli bu uygulama sayesinde bireyler doktorlarıyla kolay iletişim kurabilecek, hastalık değer takibi yapabilecek ve birçok işlemi bu uygulama sayesinde kolaylıkla halledebilecektir.

Diabetes; In general, the increase of the glucose level in the blood above the normal level _x000D_ is known as the presence of sugar in the urine, which should not normally contain sugar. _x000D_ Diabetes mellitus is one of the most common diseases in the world. Diabetes is caused by _x000D_ genetic and environmental factors. The disease is of two types, type 1 and type 2, _x000D_ depending on the cause of its occurrence. In this study, a mobile application interface _x000D_ design has been designed to facilitate the lives of individuals with diabetes. With this _x000D_ application called "Lifestyle Diabetes", individuals will be able to communicate easily _x000D_ with their doctors, follow up measurements and handle many processes easily thanks to _x000D_ this application.
Design and Examination of Mobile Application Interface Facilitating the Lives of Individuals with Diabetes