Taşımacılık sektöründe iş değerlemesi ve bir uygulama - Akdağ, Zeynep Aslı (My University, 2007)
TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNDE İŞ DEĞERLEMESİ VE BİR UYGULAMA İş değerlemesi sistematik bir şekilde işlerin birbirlerine göre karşılaştırmalarının yapıldığı bir yöntemdir. Bu çerçevede iş değerlemede çeşitli yaklaşımlar mevcuttur. Ancak hemen hemen hepsi Sorumluluk, Beceri, Çaba, Çalışma Koşulları başlıkları altında incelenirler. İş değerleme işletmede mevcut işlerin birbirlerine göre değerlerinin ortaya çıkmasını amaçlar. İş değerlemesi değişik işletmelere uygulanabildiği gibi, birtakım farklılıkların ve adaletsizliklerinde giderilmesini sağlar. Bu çalışma ile taşımacılık sektöründe yer alan firmalarda işe değerleme çalışmasının uygulanması anlatılmaya çalışılmıştır.

JOB EVALUATİON AND PRACTİSE İN THE SHİPPİNG SECTOR Job Evaulation are systematic procedures used to determine the relative worth of jobs. Although there are several different approaches to job evaulation, each one considers the responsibilities, skills, efforts and the working conditions. The purpose of job evaulation is decide which jobs are worth more to the organization than other jobs. Without job evaulations, employers would be unable to arrive at a rational apporoach to paying the diversity of jobs found in many organization. Wîth this study purpose, job evaulation practise in the shipping sector.
Keywords: İş Analizi; İş Değerlemesi; Taşımacılık; Üretim Yönetimi