Finansal raporlamada yeni yaklaşımlar - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Sermaye piyasalarında yaşanan globalleşme hareketleri finansal tablolardan beklenen bilgi gerekliliklerini de büyük ölçüde değiştirmektedir. Günümüzde şirketler kurumsal şeffaflık kavramı çerçevesinde daha güvenilir, şeffaf ve kaliteli finansal ve finansal olmayan bilgiler sunma eğilimindedirler. Şirketlerin bu eğilimleri finansal raporlama süreçlerine de etki etmektedir. Özellikle halka açık şirketler, genel amaçlı finansal raporlarının yanında özel amaçlı finansal raporları da hazırlayıp sunmaktadırlar. Bu çalışmada kurumsal şeffaflık çerçevesinde finansal raporlama konusunda yaşanan gelişmeler incelenmektedir. Bu gelişmelere bir örnek olarak DiPiazza ve Eccles’in 2002 yılında yayınladıkları Finansal Raporlamanın Geleceği (The Future of Financial Reporting) isimli kitaplarında yer alan üç basamaklı kurumsal şeffaflık modeli sunulmaktadır.

Globalization efforts in capital markets largely change the information requirements expected from financial statements. Nowadays companies tend to present more reliable, transparent and high quality financial and non financial information in the frame of corporate transparency. These bias of companies, also affect their financial reporting processes. Especially, listed companies prepare and present not only general purpose financial reports but also special purpose financial reports. The developments in financial reporting in the frame of corporate transparency have been examined in this study. As an example for these developments, three tier corporate transparency model existing in The Future of Financial Reporting by DiPiazza and Eccles.
New approaches in financial reporting