Devletin haksız fiilden kaynaklanan uluslararası sorumluluğu - ERKİNER, HAKKI HAKAN (Seçkin Yayınevi, 2023)
Sorumluluğa ilişkin kurallar her hukuk dalının etkinliği ve gerçek hayattaki gücü için en önemli kurallar olmakla beraber, Devletlerin her birinin egemen ve bir diğerine hukuken eşit kişiler oldukları uluslararası hukukta, hiçbir hukuk dalında olmadığı kadar hayati öneme sahiptir. Eser, Ondokuzuncu yüzyıldan günümüze kadar oluşmuş uluslararası sorumluluk kurallarını ortaya koymaktadır. Özellikle Birleşmiş Milletler Uluslararası Hukuk Komisyonu'nun konu ile ilgili son 60 yıllık çalışması ayrıntıları ile eserde ele alınmaktadır.