Hastane yöneticilerinin liderlik özelliklerinin çatışmayı yönetme düzeylerine etkisi - Bulut, Figen (My University, 2009)
HASTANE YÖNETİCİLERİNİN LİDERLİK ÖZELLİKLERİNİN ÇATIŞMA YÖNETİM DÜZEYLERİNE OLAN ETKİSİ Liderlik; insanları, belirli amaçlar etrafında toplayabilme ve bu amaçları gerçekleştirmek için onları etkileyerek harekete geçirme bilgi ve yeteneklerinin toplamıdır. Çatışma, ise en az iki insanın var olması ile meydana gelen; bu bireyler arasındaki görüş ve düşünce ayrılığından doğan tartışma olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde liderlik özelliklerine sahip, çatışmaları olumlu şekilde yönetebilen, problemleri çözümleyebilen, çalışanları yönlendirebilen, iyi iletişim kurabilen yöneticiler kurumların başarısında önemli rol oynamaktadır. Bu çalışmada hastane yöneticilerinin liderlik özelliklerinin çatışma yönetimine olan etkisi araştırılmıştır. netici, çatışma, liderlik, çatışma yönetimi

THE EFFECT OF LEADERSHIP SKILLS OF HOSPITAL MANAGERS ON THEIR CONFLICT MANAGEMENT LEVELS Leadership is the total of knowledge and skills of gathering people around certain purposes and urging them by inspiring people. A conflict can be defined as the argument emerging in the presence of at least two people and stemming from the disagreements and dissents between these individuals. Today, managers who have leadership skills, who are able to manage conflicts in a positive way, who can solve problems, who can orientate his employees and who can communicate well play a significant role on the success of incorporations. In this research, the effect of leadership skills of hospital managers on conflict management was investigated. Key Words: Manager, Conflict, Leadership, Conflict Management
Keywords: Liderlik; Yöneticilik