Maksiller Orta Hat Diastemasının Hareketli Şeffaf Plak ve Elastikler Kullanılarak Tedavisi: Olgu Sunumu - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Maksilladaki orta hat diasteması tedavi gerektiren yaygın bir estetik problemdir. Bu olgu sunumunda minör üst orta hat diastemasının hareketli şeffaf plak ve elastikler kullanılarak tedavi edilme süreci anlatılmaktadır. Üst santral kesici dişleri arasındaki küçük diastemadan şikayetçi 20 yaşındaki kadın hasta simetrik bir yüze ve yeterli dudak kapanışına sahipti. Ağız içi muayenesinde sınıf 1 dişsel ilişki, normal overjet ve overbite ilişkisi görüldü. Diastemanın kapatılması amacıyla hastadan alınan ölçü üzerinde, orta hattan 2 parçaya ayrılmış ve kaninler bölgesinde elastik kullanılması amacıyla birer adet çıkıntısı olan şeffaf plak hazırlandı. İki ayın sonunda diastema tamamen kapatıldı ve retansiyon amacıyla üst 3-3 lingual retainer yerleştirildi. Estetik problem giderildi. Şeffaf apareyler estetiktir ve maksiller orta hat diastemasının kapatılmasında başarıyla kullanılabilir.

Maxillary midline diastema is a common esthetic problem requiring treatment. This case presentation shows the treatment of a patient with a minor midline diastema using removable clear trays and elastics. A 20-year-old female patient, whose chief complaint was a small diastema between upper central incisors, had a symmetric face and competent lips. Intraoral examination showed class 1 buccal segments relationship with normal overjet and overbite. For the closure of midline diastema, an upper clear tray was fabricated and it was sectioned at the mesial third of each central incisor to create separate left and right trays with attachments for the elastic wear. Two months later, maxillary midline diastema was totally closed and a bonded maxillary 3-3 retainer was placed for retention. The esthetic problem was resolved. Clear appliance is aesthetic, and sufficient to close maxillary midline diastema.
Treatment of Maxillary Midline Diastema Using Removable Clear Trays and Elastics: A Case Report
Keywords: Diş Hekimliği