Oral Terbinafin İlişkili Aplastik Anemi: Bir Olgu Sunumu ve Literatür Derlemesi - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Onikomikoz (OM) el ve ayak tırnaklarının sık görülen fungal enfeksiyonudur. Genel toplumda prevalansı yüksek bir hastalık olması nedeniyle önemli morbiditeye yol açmaktadır. OM dermatofitler, nondermatofitik küf mantarları veya mayalar ile ortaya çıkan hastalıklardır. Günümüzde onikomikozun tedavisinde sistemik antifungal ajanlar tüm OM tiplerinde altın standart tedavi olarak kabul edilmektedir. Biz burada, oral terbinafin kullanımı sırasında gelişen bir aplastik anemi olgumuzu ve literatürde terbinafine ile ilişkilendirilmiş olan hematolojik toksisitelerin derlemesini sunuyoruz.

Onychomycosis (OM) is a common fungal infection of the toenails and/or fingernails that is highly prevalent in the general population and also responsible for significant morbidity. OM is caused by dermatophytes, nondermatophytic molds, or yeast. Today systemic antifungal agents are considered as the gold standard for all types of OM. Here we report a case of aplastic anemia associated with oral terbinafine use and a review of the literature on hematological toxicities associated with terbinafine.
Aplastic Anemia Associated with Oral Terbinafine: A Case Report and Review of the Literature
Keywords: Hematoloji